timglaset.blogg.se

Denna blogg handlar om livets framgångar och motgångar...men i synnerhet om mitt psykiska mående..

Presentation om mig

Allmänt borderline, ocd, tvångstankar Permalink2
Tänkte ge mig på en liten presentation om mig själv så ni som läsare ska få ett hum om vem som döljer sig här.

Jag har sedan jag var liten varigt hsp (high sensitive Person) vilket har inneburit mycket känslor och inte haft några förklaringar till varför jag reagerade, som jag gjorde i vissa fall.

Fick min borderline-diagnos april 2014. Jag har ju levt med det i stort sätt i hela mitt liv men nu föll pusselbitarna på plats.. Det är det nog en mening man som oftast säger satt -det där är ju jag!
Har ett självskadebeteende som är ganska harmlös när det väl sätter igång men sen blir det större och djupare som i sin tur givetvis måste sys..


Jag har även den klassiska utmattningsdepressionen och det är för att jag själv valt att jobba och inte ta semester alls... Förrän i juni 2013... Tre dagar senare äntrade jag psykets dörrar för första gången i mitt liv och det var inte sista gången heller vet hag ju nu.
Om jag då tyckte att jag mådde dåligt så är det inget jämfört med idag.. Eller det går inte ens att jämföra..

OCD (obessive compulsing disorder) finns även den på listan. Den utvecklade jag redan som liten, men det var inget jag förstod själv än mindre min omgivning. Och den lever jag ned varje dag även om det inte syns på utsidan så är mina tankar/tänkande redan igång. Jag har accepterat det eftersom jag inte varit någon utan ocd någon gång i mitt liv....

Ser att det blir en massa rader om diagnoser men det är ju som det är... Dock ÄR jag inte mina diagnoser.. Min identitet är som den varit och kommer så förbli...

Kommer säkerligen upprepa mig i vissa inlägg men mitt minne är som en guldfisks
Todiloo 

Ibland undrar man

Allmänt Permalink0
Hur Sverige faktiskt är ett byråkratiskt land från norr till söder. Och fivetvis så är det myndigheter som är värst.
Det är givetvis bra med ett papperssamhälle på både gott och ont... Men just nu suger det verkligen!

Är vaken och kan alltså inte sova. Fick ett varmt glas mjölk med honung i som hjälpte förra gången jag inte kunde somna men nu? Icke sa Nicke!

Jag är ju rökare och vill givetvis komma ut och röka men dessa underbara jävla regler gör att jag inte får det. Helt jävla omöjligt är det. Inatt jobbar såna som jag kallar paragrafryttare och ska verkligen hålla på millimeterrättvisa och att det minsann är förbjudet att röka vid den här tiden... Precis då kom en idiot till  personal in efter att ha rökt... Jo men grattis.. 

Så jag får helt sonika sitta här i korridoren å vänta till kl 06:00 för jag är inte det minsta trött :-/ 


Ångest

Allmänt borderline, egen vilja, pandoras ask, permission, ångest Permalink3
Ångest ångest min arvedel...
Gårdagen var helvetisk jobbig... Men jag klarade det ändå.. Fick iof ta lite lugnande men ändå. Inget skadande alls. 24 januari var sista gången för alltid.

Tänk att det ska vara så svårt att förklara för någon hur ångest känns? Oftast brukar jag förklara som att det är en orm som kryper runt i kroppen och att man bara känner för att fly från ormen eller ännu värre att man vill riva upp hela bröstkorgen och släppa ut allt..

Ångest är tankar som jag stängt in enligt sjuksköterskan här på psyk och jag måste hitta en annan ventil än att skada mig, för att kunna pysa ut lite känslor pö om pö.. Det är lite som att öppna pandoras ask.. Vem vet vad som pyser ut..
Rädslan finns där och oroar mig hela tiden då frågan, om jag klarar av det. Men jag måste ju! Annars blir det ju aldrig något av mig...

Permission hade jag tänkt att ta idag eller rättare sagt hela helgen. Men har funderat lite till och bestämt mig för att ta dagpermis till en börja med just för att undvika bakslag. Givetvis är jag ju alltid välkommen tillbaka innan permissionen är slut ovh det blir för mycket men hag ser det som ett misslyckande...mina marginaler är typ noll så lika gärna att man börjar smått och sen ökar man tiden...

Vill passa på att önska er läsare en trevlig helg så ses vi snart igen :-)


Till top